Lieddag Pauluskerk Beilen

Er wordt een Lieddag georganiseerd rond liederen uit de bundel ‘Zangen van zoeken en zien’ in de Pauluskerk in Beilen op 24 september 2016. De lieddag wordt verzorgd door dirigent Tom Löwenthal en pianist Henri Heuvelmans. De liederen zijn speciaal geselecteerd op bruikbaarheid voor gemeentezang, cantorijen en koren.

Voor diegene die nog onbekend zijn met een “lieddag” eerst even een korte uitleg. Een lieddag is voor iedereen die van zingen houdt. Onder leiding van een dirigent en begeleid door de piano studeer je samen met andere enthousiaste zangers meerstemmige liederen in. Ter afsluiting worden deze liederen in een korte viering gezongen. Dus een heerlijke dag van samen zingen.

De lieddag in de Pauluskerk staat onder leiding van dirigent en componist Tom Löwenthal, voor velen bekend als componist van liederen van Huub Oosterhuis. Ook begeleidt Tom diverse landelijke lieddagen. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Henri Heuvelmans. De liederen op deze lieddag komen uit de vorig jaar verschenen oecumenische liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’. De taal van de liederen uit deze bundel is een eigentijdse geloofstaal, met beeldspraak die nieuwe wegen zoekt om het onzegbare te naderen. De muziek is hierbij essentieel. Gemeentezang, waarbij samenzang centraal staat, in een veelzijdigheid van muzikale vormen.
Centraal op deze dag staan de liederen met muziek van Tom Löwenthal. De liederen zijn geselecteerd op bruikbaarheid voor samenzang, cantorij, zanggroep of koor.

Kosten: €15,– te voldoen aan de zaal. Dit is inclusief koffie/thee en koormuziek. (zelf lunch meenemen)

Locatie: Pauluskerk/het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2, 9411 LG Beilen.
Wanneer: zaterdag 24 september van 10.30 – 16.30 uur.
Aanmelden en meer informatie www.pgbeilen.nl.

 

Reacties zijn gesloten.