Over de samenstelling

Verantwoording … 

Zangen van zoeken en zien ontstond zoekend. De groepen die er twee jaar aan werkten, brachten hun kennis en ervaring in: theologen, liturgisten, tekstschrijvers en componisten uit heel Nederland. Zo ontstond een brede basis.

De makers wisten dat er voortdurend en overal in het land ‘prachtige zangen’ ontstaan, deels bekend, deels verborgen. Daarom nodigden ze gemeenschappen, verspreid over heel Nederland, uit om hun bekende èn onbekende èn nieuwe materiaal in te brengen. Daarnaast vroegen ze ook bekende tekstschrijvers en componisten om inbreng en medewerking. Dat resulteerde in een corpus van meer dan 2000 liederen. Verborgen teksten en klanken vertelden zich; bekende rijkdom klonk mee.

De kwaliteit van de teksten, van de muziek, van de mogelijkheden voor vieringengebruik, was het selectie-criterium. Zo ontstond een rijk en gevarieerd en vernieuwend repertoire van 750 liederen van èn voor vierende mensen. Een repertoire dat aansluit bij het levens- en geloofsgevoel van nu. Breed èn gebundeld èn toegangelijk. Zo is Zangen van zoeken en zien een verrijking van èn een belangrijke aanvulling op bestaande liedbundels.

We wensen u een bundel vol inspiratie, een bundel die u ruimte en richting geeft. We wensen u bovenal een bundel, die u laat klinken. Want, zangen van zoeken en zien bestaan pas echt, als ze gezongen worden.