Zangmiddag in Den Haag

overzichtsfoto presentatie zangen van zoeken en zien, Lukaskerk den Haag, 7-2-2016Op 7 februari 2016 organiseerde de Lukaskerk in Den Haag een zeer geslaagde zangmiddag. Met de medewerking van de Zanggroep Lukas/Ekklesia onder leiding van Fokke de Vries, en Marijnke de Jong op fluit, werden liederen gezongen uit de bundel ‘Zangen van Zoeken en Zien’.

Eerder verscheen een artikel in het blad ‘Kerk in Den Haag’ (januarinummer) geschreven door Margot C. Berends. In het interview ‘Haagse pareltjes in nieuwe zangbundel‘ vertellen de cantor-organisten Fokke de Vries en Marieke Stoel, en de predikant Arne Jonges over het karakter van de liedbundel. Alle drie droegen zij met muziek en tekst bij aan de bundel. Zij zijn blij met deze bundel die zich duidelijk onderscheidt van andere beschikbare liedbundels.

Stoel daarover: “Deze bundel is oecumenisch en representatief voor actief Nederland, voor wat ik noem ‘zoekende kerken’, gemeenten die zoeken naar iets wat aansluit bij hun belevingswereld en die vooruit willen. Veel liederen in het liedboek van 2013 zingen we al twintig, dertig jaar. De tijd van nu vraagt om andere liederen.”

Jonges: “Veel bestaande teksten vond ik zo ‘van en naar boven’. Ze gebruiken beeldspraak die nog past in de oude metafysica. Ik probeer op aarde te blijven.”

close-up Fokke, 7-2-2016

Fokke de Vries

 

Reacties zijn gesloten.