Zangmiddag Apeldoorn

Op zaterdag 24 oktober 2015 is er in Apeldoorn een zangmiddag rond een nieuwe liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’. Dirigenten van drie Apeldoornse koren maakten een keuze van 30 nieuwe liederen uit de meer dan 750 liederen uit deze bundel. Iedereen is welkom om dit nieuwe liedrepertoire met de koren mee te zingen.

Veel kerken en geloofsgemeenschappen zoeken vernieuwing in taal en muziek. Op een nieuwe, maatschappelijk betrokken manier willen zij liturgie vieren. Zij zoeken daarvoor moderne, aansprekende teksten voor mensen van nu, of ze maken deze zelf. Zo ontstonden er in de afgelopen decennia duizenden nieuwe liederen. De nieuwe bundel ‘Zangen van zoeken en zien’ geeft een brede selectie van deze prachtige liederen. Opgenomen zijn onder andere liederen van Huub Oosterhuis, Marijke de Bruijne, Sytze de Vries, Herman Verbeek en Henny Vrienten, van DoeMaar.

Aan de liedmiddag wordt meegewerkt door het Oosterhuiskoor, onder leiding van Irma Koch, het Koor voor Kerkmuziek onder leiding van Dirk Zwart en de zanggroep van de Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn, met Wim Brinkman als dirigent. Gery Versteegt verzorgt de muzikale begeleiding op piano.

Plaats: Goede Herderkerk in Apeldoorn, Asselsestraat 199
Tijd: De middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur.
Kosten: Er is een collecte om de kosten van de middag te dekken.
De organisatie is in handen van de Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn.
Meer informatie: kees.posthumus@planet.nl.

Reacties zijn gesloten.